Welkom op de website van Kusters orthodontie.
Open
X

S.O.S.

Hieronder vindt u antwoorden op de meest voorkomende problemen.

Na een bezoek aan de praktijk, heb ik pijn in mijn mond?
Ja dat kan doordat de beugel opnieuw is geactiveerd en/of de draden zijn vernieuwd. Dit kan een paar dagen duren. Een pijnstiller verlicht de pijn. Ook kan het zijn dat bepaalde delen van de beugel ruw zijn voor de mondslijmvliezen. De delen kun je gladder maken door er bijv. suikervrije kauwgom of witte was (krijg je mee in de praktijk) op te plaatsen. Blijven klachten aanhouden, neem dan contact op met de praktijk.
Mijn activator zit los en valt uit mijn mond als ik slaap?
In de meeste gevallen komt dit doordat je mond nog onvoldoende gewend is aan de activator. Dat je activator twee/ drie nachten uitvalt is normaal. Door je activator meer overdag te dragen zal je mond beter aan de activator wennen met als resultaat dat de activator na enige dagen `s-nacht wel blijft zitten.
Mijn losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn?
Laat de beugel uit en maak daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk.  
Er zit bij mijn vaste beugel een blokje (bracket) los?
Als je last van de bracket hebt, kun je het blokje bedekken met suikervrije kauwgom of witte was. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende blokje gewoon zitten tot de volgende afspraak of maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het blokje/de bracket weer vast te laten zetten.
Er prikt bij mijn vaste beugel iets in de wang of de tong ?
Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of witte was.
Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen.
Er zit bij mijn vaste beugel een ringetje (bandje) om een kies los?
Als je last hebt van het ringetje kun je het met suikervrije kauwgom of witte was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende bandje evt. gewoon zitten. Indien daar een buitenbeugel aan vast hoort te zitten moet je deze gewoon uitlaten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk om het ringetje weer vast te laten zetten.

Hieronder vindt u enkele filmpjes over beugels:

Tandenpoetsen
Interbracket reinigen
Beugel plaatsen
Gebroken draadje